10.10.2014

Virun KGB-Museo


KGB-museo Viru-hotellissa on ehdottomasti visiteeraamisen arvoinen paikka.
 
Liput suosittelen ostamaan etukäteen joko Virun tai Estorian respasta. Mukaan ei välttämättä kannata yrittää ängetä enää kierroksen alkaessa, koska museo on hyvin suosittu ja osanottajia voidaan ottaa vain rajallinen määrä pienten tilojen vuoksi. Käynti on aina opastettu.
.
Olen vieraillut museossa monia kertoja, koska haluan usein viedä sinne matkaseuralaiset, jotka eivät ole aiemmin paikassa käyneet. Poikkeuksetta kaikki ovat olleet tyytyväisiä Viron lähihistoriasta mielenkiintoisesti kerrottuun oppituntiin.
 
Kohdalleni on sattunut mainiolla huumorintajulla varustettuja oppaita, jotka ovat kertoneet värikkäitä ja suorastaan uskomattomia tarinoita Virun menneisyydestä.
.
Tila toimi agenttien työpaikkana, josta käsin he seurasivat hotellin asukkaiden toimia mm. salakuuntelemalla.
Punainen puhelin oli suora yhteys Moskovan päämajaan. mutta vain yksipuolisesti kuten numerokiekottomasta telefuunista voi päätellä.
 
Jätän tarinat kertomatta, koska ne on parasta kuulla paikanpäällä...
.
Paperit ja muut tavarat jäivät niille sijoilleen, kun agentit poistuivat paikalta.
.
Museon pääsylippu Virussa ja Estoriassa majoittuville 7 euroa, muille 9 euroa.
 
KGB-museo, Sokos Hotel Viru, Viru Väljak 4, Tallinna
 
 ,

2 kommenttia:

 1. No nyt tarvii tunnustaa, etten ole koskaan moisesta paikasta kuullutkaan, mutta nyt kun kuulin, niin heti alkoi kiinnostaa...
  Kiitos tästä ja iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Annukka!!!
  Kierros on kyllä todella mielenkiintoinen, joten suosittelen. Tarinoita hotellista tuntuu olevan vaikka kuinka paljon, eri oppailla on aina omat juttunsa perusfaktojen höysteenä.
  Ihanaa ja iloista viikonloppua sinnekin:)

  VastaaPoista