22.1.2015

Haikon herkut

Haikossa vieraillessamme nautimme illallisen kartanon ravintolassa.

Haikon menu:
 
Alkuruokana sokerisuolattua lohta ja taskurapua.
Lohi oli suosikkini kokonaisuudessaan herkullisesta menusta, uskomattoman pehmeä maku!

Savustettua Haikon härkää "since 1966",
yrttivoi- ja pikkelsikastiketta juuresmuffinsin kera (vaihtoehtona riisi).
 
Viininä (ei sisälly menuun) espanjalaista, biodynaamista Matsu el Picaroa eli "Kloppia"
 
Viiniä kuvaillaan näin:
Häpeilemätön, nuorekas, rohkea, voimakas.
Viiniköynnökset 70-80-vuotiaita.
Kuukauden tammikypsytys.
.

Kun ihailimme viiniä ja etikettiä, niin tarjoilija kiikutti meille esitteen Matsu-viineistä, joita Klopin lisäksi ovat Äijä ja Ukko.
 
Matsu el Recio "Äijä"
Jykevä, itsevarma, pettämätön, kovanaama.
Viiniköynnökset 80-90-vuotiaita.
14 kuukauden tammikypsytys.
 
Matsu el Viejo "Ukko"
Arvokas, aito, viisas, jäärä.
Viiniköynnökset yli 100-vuotiaita.
16 kuukauden tammikypsytys.
 
Ihanat etiketit ja kuvailut!!
 
Palvelu oli täydellistä ja asiantuntevaa.
Kuvassa matkakaveri Sini.
.
Jälkiruuaksi piimäpannacottaa ja lakkaa hillopurkissa.
 
Jokainen ruokalaji sai osakseen ihastuksen huokailuja.
.
Haikkoon pitää joskus mennä ajan kanssa, sillä jo aamulla matkamme jatkui (yllätys, yllätys) Tallinnaan!
 
Hotelli Haikon Kartano, Haikkoontie 114, Porvoo
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihanat nuo viinitpullot ja viinien kuvaukset. Kiitos vielä lipuista, sunnuntai vierähti messuilla.

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä! Aika hulinaa siellä messuilla oli, olin kahtena päivänä!

    VastaaPoista