Kompressorin edukkaat plätyt ja pohdintaa matkailusta junnujen kanssa

Nautittuamme Emman kanssa tukevahkon Bollywood-ruokasatsin, otimme missioksemme etsiä Kompressor-ohukaisravintolan (jälkiruokaa silmälläpitäen), jossa viimeksi vierailimme Emman ollessa vähän toisella kymmenellä eli viitisen vuotta sitten.
Silloin olin netistä bongannut edullisen lettupaikan ja etsimme sitä jonkin aikaa, koska siihen maailman aikaan paikkaa ei huomannut katukuvasta, piti vain tietää osoite. Nyttemmin ravintola erottuu hyvin katukuvasta nimikyltteineen.
 
Olen näitä veljentyttäriä retuuttanut paikasta toiseen jo vuosikausia
Henna (vanhempi) oli vain kolmevuotias kun ensimmäisen kerran vein hänet Kolmårdeniin  (ilman vanhempia) ja sen jälkeen tehtiin vielä muutama matka kyseiseen eläinpuistoon.
 Myös Legolandiin Tanskaan vein molemmat pellavapäät, kuten myös muutamalle etelänlomalle.
 Tytöt ovat toki matkustaneet myös omien vanhempiensa kanssa, plus matkat joissa olen ollut koko perheen kanssa, ainakin Thaimaassa mutaman kerran. Erityisesti eka Thaimaan kierros oli todella erikoinen, kuljimme sekä yöjunalla että sisäisillä lennoilla, mutta se on mennyttä.. ei ole kuvamateriaalia ja muutenkin jo mennyttä aikaa, vaikkakin yksi erikoisimmista matkoistani.
 
Erityisen muistorikas on matka , jonka tein Hennan kanssa Kreikkaan hänen ollessaan 9-vuotias. Halusin toteuttaa kaikki pikkuprinsessan toiveet ja käytiin kaikenmaailman joustokuminauhahyppelyissä joka päivä monta kertaa, auts, tais maksaa aika paljon.
Tyttönen rakasti mun korkokenkiä ja halusi aina steppailla niillä ja kuinka ollakaan...markkinoilta löytyi pinkit pikkuiset korkkarit! No pakkohan ne oli ostaa.. nyt kiitän luojaani, ettei pikkudaami taittanut nilkkaansa, mutta kaikki turistimummot olivat innoissaan, kun tämä prinsessa ilmaantui näkösälle. Tietääkseni korkkarit on säilytetty, ne olivat  sellaiset yyber-mauttomat puukorkoviritykset.
 
Nyt tämä lapsukainen on jo kaksikymppinen ja työskentelee just nyt Perthissä Australiassa au pairina, nuoremmallakin  tytsyllä jo sovittuna keäsäksi työpaikka ulkomailta.
 
Jos vain suinkin olen ollut osallinen tyttöjen ymmärrykseen, että maailma on avoin ja yksinkin voi matkustaa, niin olen onnellinen!
 
Tosin täytyy sanoa, että viime vuonna tähän samaan aikaan olin jatkuvasti sydän syrjällään, kun vanhempi tyttö oli Keniassa vapaaehtoistyössä ja uutisoinnit pommi-iskuista ja ihmisryöstöistä olivat ajankohtaisia. Mimmi työskenteli ensin Nairobin slummeissa, jonka jälkeen siirtyi Kenian "maaseudulle" lähelle Ugandan rajaa asuen yksin savimajassa (!!!) opettaen pienessä kyläkoulussa.
En olisi itse uskaltanut! Respect!
Linkki Hennan blogiin tässä.
 
Oma yksinmatkailuni on aina suuntautunut lähinnä Eurooppaan, turvallisiin ja tuttuihin kohteisiin lomillani ..ja kyllä...rakastan yksin matkustamista...väheksymättä muiden kanssa matkailua.
 
Seuraavat kaksi isompaa matkaani teen perheenjäsenten kanssa, perhe on paras...vai miten se menee..
 
Kompressorissa palanpainikkeena kaffia ja vettä.
.
Kompressorissa on lukuisia eri täytevariaatioita ohukaisille, niin makeita kuin suolaisiakin.
Hinnat pyörivät neljän euron paikkeilla (!!!!), siis halpaa kuin lettu!
.
Söimme puoliksi mansikkatäytteisen letun jäätelöruusujen kera.
.
Sisustuksella ei koreilla. Paikka onkin lähinnä opiskelijoiden suosiossa...johtuisko huokeasta hinnasta keskellä kaupunkia...?
 
Kompressor, Rataskaevu 3, Tallinna

Kommentit

 1. Onpas runsaan näköinen plättyannos!!
  Henna ja Emma ovat mitä mainiointa matkaseuraa!

  VastaaPoista
 2. Ah mitä ruokaa voi huokaus ja nam toteaa laihtarilla riutuva... Oikein mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 3. Mukavaa pääsiäistä! Laihtarin jälkeen sit Kompressoriin herkuttelemaan :) Hintalaatusuhde on loistava!

  VastaaPoista
 4. Ja ne korkkarit oli vielä aika monta kokoa liian isot :)
  ... Jos oikein muistan... Mutta tallessa on :) myös mummon korkkarit oli kovassa käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tais olla:) No, osaat ainakin kävellä korkkareilla nätisti, kun olet pienestä asti harjoitellut:)

   Poista

Lähetä kommentti