Food Garden

Osallistuin vastikään Imagen järjestämälle matkakirjoittajakurssille. Olen todella iloinen, että sain kollegaltani vinkin (tattista Eija) kurssista, koska sain monta kivaa ideaa niin kirjoittamiseen kuin valokuvaamiseenkin. Kynä sauhusi, kun kirjoitin ammattilaisten vinkit ylös! Suosittelen kursseja muillekin kuin matkabloggaajille, kosolti hyödyllistä tietoa!
 
Tässä linkki seuraavan kurssin tetoihin, ohjelma tyystin eri kuin tämän viikkoisella kurssilla. Tulevalla kurssilla äänessä ovat kirjailijat, edellisellä pitkälti  Mondo-lehden toimituskunta.
 
Kaikesta huolimatta olen rikkonut ja tulen rikkomaankin joitakin sääntöjä, old rebel...!
Kirjoitan esimerkiksi sangen arkipäiväisistä ja suorastaan tylsistä aiheista kuten laivamatkan aamiaisesta. Blogin statistiikan mukaan laivamatkojen ruokailut ovat kuitenkin suhteellisen usein googletettuja, joten ilmeisesti ne lukijoita vähän kiinnostavatkin.
 
Tässä kuvassa aamiaisen sijaan iltapalani Viking Mariellalla, perinteinen anjovisleipä, joka on katkarapuleivän ohella monille tuttu cafeterian annos vuosikausien takaa laivasta tai laivayhtiöstä riippumatta.

Viking Mariella on tänä vuonna saanut 30-vuotismerkkipäivälahjaksi kasvojenkohotuksen ja mm. laivan ravintolat ovat kokeneet uudistuksen. Pitkään pohdiskelin, että mennäkö testaamaan uusi Plate-ravintola, mutta koska nälkäni oli minimaaalinen ellei suorastaan olematon, tyydyin kahvilan leipäannokseen. Lisukesalaatti, muuten, vain kaksi euroa!

Olin matkassa yksin ja yövyin B2P-Piccolo hytissä, jollaisessa olen useammankin kerran matkustanut nimenomaan itsekseni reissatessa. Hytti on ikkunaton ja siinä on kaksi päällekkäistä vuodetta, sijainti A- ja B-hyttien kanssa samoilla kansilla, ihan mainio kabiini yhdelle (ja kahdellekin tietysti tarvittaessa). Erityismaininta hytin kokovartalopeilistä! Olen varsin hienoissakin hyteissä ja hotellihuoneissa kiipeillyt huonekalujen päällä nähdäkseni alaosan itsestäni ja tuskin olen ainoa.

 Hiustenkuivaajan puuttuessa, annoin lempeän kesätuulen muotoilla hiukseni kannella Tukholman saariston näkymistä nauttien.

Aaah, kesä...

Tuuli muotoili hiukseni lennokkaaksi joka suuntaan sojottavaksi frisyyriksi, mutta siitä viis! Suunnaksi Food Garden-erikoisaamiainen, jossa tarjolla kuohuviiniä, naturligtvis.

 Food Gardenin aamiainen on parasta luokkaa.
Kalan ystäville fisua monipuolisesti tarjolla. Itse en välttämättä himoitse mätiä sipulin ja smetanan kera aamutuimaan, mutta ilmeisesti niillekin syöjiä löytyy.
 
 Runsas leikkelevalikoima on plussaa!

 Herkullisia etelän hedelmiä.
 
Food Gardenin aamiaisen hinta on 17,50 euroa.
Toki valikoimaan kuuluu paljon muutakin kuin kuvissa näkyvät särpimet, kuten lämpimät aamiaisruuat.
 
Makeaakin tarjolla.
 
 Melko monilla aamiaisilla, esim. hotelleissa, saa tänäpäivänä kahvin pöytiintarjoiltuna pienissä kannuissa, mikä onkin  viihtyisyyttä lisäävä asia.

 Vielä hetki maisemien ihastelua kannella....

...ennen saapumista Tukholmaan!
 

Kommentit

 1. Kyllä laivamatkojen ruokailut kiinnostaa,kuten herkuttelut aina :D Kiva risteilypostaus ja todella ihana aamiainen..Tuolla tulisi jo valinnan vaikeus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,että kiinnostaa, ruoka kun on yksi lempiaiheistani :)

   Poista
 2. Upean näköinen aamiainen, juu olisi kyllä valinnan vaikeus, mutta varmasti maistui hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söinkin sen verran paljon, että huomasin vasta illalla, etten ollut syönyt mitään muuta aamiaisen lisäksi koko päivänä. Ai niin, lukuunottamatta kanelipullajäätelöä (hyvin ruåtsalainen jätskitötterö, jossa vaniljajäätelön seassa isohkoja paullanpalasia, se oli hyvää!).

   Poista
 3. Aamiainen on ehdottomasti yksi laivamatkojen kohokohtia. Pari kertaa olen päässyt Siljan DeLux -hyttiin, jossa aamiainen pienemmälle porukalle kuuluu hintaan.

  VastaaPoista
 4. Se on kiva, kun aamiainen sisällytetty hintaan noissa luxeissa! Tunnustaudun aamiais-/brunssi-faniksi!

  VastaaPoista
 5. Oi ollappa tuon aamiaispöydän äärellä :)

  VastaaPoista
 6. Jep, erinomainen ja monipuolinen aamiainen!

  VastaaPoista
 7. Just niin. Kaikille uteliaille pitää tietenkin olla aamiaiskuvia. Mikäs idea siinä olisi ettei niitä kuvattaisi, höh! Yksi oleellinen osa matkaa 😁. Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi ja kiva, kun kävit kommentoimassa!
   Aamiaisista olen samaa mieltä kanssasi, tärkeä osa matkaa (niin kuin ruoka ylipäätään). Aamiaisjuttuja on tälläkin hetkellä plakkarissa, joten jatkoa seuraa...

   Poista
  2. No nyt tajuan miten saan nimeni näkyviin..Minä täällä kommentoin 😃

   Poista
  3. Ajattelinkin, että ano-kommentissa oli tuttu vivahde 😊 Tervetuloa vakio-kommentaattoriksi!

   Poista

Lähetä kommentti