Asuntoauton interiöörin esittelyä

Neitsytkaravaanarikokeiluni alkoi Rovaniemeltä Touring Carsin toimipisteeltä, josta noudimme tilavan familyautomme. Saavuimme yöjunalla Rolloon ja ei muuta kun auto matkaan ja reissun päälle! Toimistolla opastettiin autonkäyttöön sekä videon avustuksella että konkreettisesti opastamalla auton teknisissä yksityiskohdissa.
 
Olen aina ollut "helpon matkustuksen" ystävä ja jo lukioaikoina suhtauduin  ikätovereiden interrail-matkoihin suurella epäilyksellä. Ei kiinnostanut tietämättömyys seuraavan kohteen majasta saatika rautatieasemilla haahuilu, joten valitsin matkani mukaviksi ja helpoiksi. Okei, siitä on iäisyys, mutta muistaakseni olen aina tietänyt valmiiksi matkan yöpymisetapit, vaikka kyseessä olisi ollut omatoimisetkin kiertomatkat. Noo, hyvin tämä meni, välillä vähän ihmeteltiin, että missäs seuraavaksi majoitutaan. Tokihan asuntoautomatkankin voi tehdä tarkasti suunnitellen, mutta me nyt vain lähdimme matkaan huolettomasti, vain määränpää selvillä.
Asuntoautonhan voi itseasiassa parkkeerata  mihin tahansa suojaisaan lepikkoon illan tullen. Me kuitenkin yövyimme jokaisena yönä camping-alueella.
 
Meitä oli neljä henkilöä matkassa (kolme aikuista ja yksi lapsi) ja suorastaan helposti sopeuduimme 6-henkiselle seurueelle tarkoitettuun vankkuriin. Lankomieskin, jonka pituus hipoo kahta metriä, pystyi liikkumaan tilassa selkäruoto suorana.  Kuvassa näkyy oleskelutila ja ohjaamo. 

Happy traveller!
 
Ohjaamon päälle sai käännettyä leveän vuoteen, joka toimi systerin ja miehensä yöpymistilana.

Itse yövyin alemmassa kerrosvuoteessa auton peräpäässä. Joka aamu heräsin siihen, kun pienen pojan pää kurkisti ylhäältä ylösalasin suojaverkon välistä bunkkaani: "Jonna, oletko sä hereillä? Voitko nostaa mut alas? Voinko tulla sinne?"  Tikkaatkin toki käytössä, mutta yöksi laitettiin pois.

Kokkailimme (systeri siis) lähes kaikki ruokamme kaaran kyökissä, jossa liesi ja jääkaappi. Tiskaamiset suoritettiin camping-paikkojen keittiöissä. Auton varustukseen kuuluivat keittiövermeet juustohöylää ja salaattiottimia myöten.
 
Jääkaapin päällä pieni pakastin, joka olikin meille tuikitarpeellinen leipien ja pakasteiden säilytykseen.
Rovaniemeltä lähtiessämme latasimme kaapit täyteen ruokatarpeita, taloudellisesti Lidlistä!

Jääkaapin vieressä tankokaappi, johon sai laitettua päällystakit. Erittäin hyvin suunniteltua tilankäyttöä!

Auton toinen istuinryhmä jäi tyystin käyttämättä istumatarkoitukseen, mutta auton ollessa paikallaan siihen kertyi kaikenmaailman roinaa keskeneräisistä käsitöistä kirjoihin. Tosin en malttanut lukea koko matkalla mitään, kun kauniit maisemat pitivät otteessaan, olisihan se ollut synti ja häpeä lukea kirjoja, kun luonto tarjosi uskomattomia elämyksiä!
 Liikkeellä ollessa tavarat oli syytä siirtää kaappeihin, kerran penkille unohtunut läppärini pamahti lattiaan voimalla ja ehdin jo ajatella sen siirtyneen ajasta ikuisuuteen, mutta onneksi pelitti vielä lattiakosketuksen jälkeenkin.

Kummitäti on ylpeä, kun pikkuvesseli suhtautui matkaan täysin luonnollisesti, ilman kitinöitä, niin vilkas kuin onkin!

Säilytystilana jokaiselle oma kaappi, johon kukin järjesteli omat henkilökohtaiset tavaransa. Tilaihmeitä nämä lokerot!
 
Suihkutilaa emme käyttäneet lainkaan, leirintäalueilla yöpymisien takia.Saniteettitilat toimivat lähinnä lapsosen rannoilta keräämien simpukoiden kuivatuspaikkana.
Lanko suoritti kuitenkin WC-kasetin tyhjennyksen kertaalleen, mikä oli kuulemma äärimmäisen helppoa ja siistiä.
 
Auton tavaratila oli tilava, sillä taustalla näkyvät kapsäkkimme eivät ole ihan pienimmästä päästä.
Oven aukaistessa suora yhteys makuukammariini, joten vannotin joka ilta lankomiestä laittamaan oven lukkoon, en haluaisi herätä yöllä siihen, että joku pitkäkyntinen aukaisisi aittani oven :)
Eipä siitä kyllä oikesti ollut pelkoakaan leirintäalueilla, turvallinen matka kaikenkaikkiaan!
 
Määränpäänä Lofootit!
 
Matkan postaukset blogiyhteistyönä Touring Carsin kanssa.
 
 

Kommentit

 1. Melkoisen mukavan oloista matkantekoa :)

  VastaaPoista
 2. Huomattavasti leppoisampaa kuin oman lapsuuteni Lapin reissu;kuusi ihmistä ahtautuneena pieneen fiattiin, yöpymispaikkana itikoita täynnä oleva mökki jossa palelti koko yön :D

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Olen joskus messuilla rampannut matkailuautoja katsomassa ja jo silloin ihmetellyt kaappimäärää ja loistavaa tilankäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kävin viime matkailuautomessuilla elämäni ensimmäistä kertaa tällaisissa menopeleissä, hienoja ovat!

   Poista
 4. Hienolta näyttää ja on niin tilavan näköinen vaunu, tuolla oli varmasti kiva reissata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin mahduttiin. Kyllä tuollaisessa mobiilihomessa yksi ihminen mukavasti asuisi vakituisestikin. Tai kaksi, jos sopuisia!

   Poista

Lähetä kommentti