10.1.2016

Thai-kokkauskurssilla Patong Beachilla

Olen jo ennen paria edellistä Thaimaan matkaani haaveillut kokkikurssille osallistumisesta.
Haaveiluksi on jäänyt, koska kuvittelin, että kurssi kestää vähintään yhden päivän ja muut menot veivät voiton keittiössä hikoilusta.
 
Kuinka väärässä olinkaan!
Kursseja on eri pituisia ja kesto lyhimmillään vain tunnin.
Pisimmällään kurssin kesto on kuusi tuntia alkaen torikäynnistä,
mistä hankitaan raaka-aineet päivän keitoksia varten.
 
Ensikertalaisena valitsin tunnin kestävän kurssin,
seuraavalla kerralla haluan osallistua pidempään kokkaus-sessioon.
 
 Kyseessä tasokas ja suosittu Pum Thai Restaurant & Cooking School.

Tunnin opetus oli hinnaltaan vain noin 15 euroa, sisältäen tietenkin valmistetun aterian!

 Australialainen pariskunta kokkaili ennen minun vuoroani. Oli kuulemma hyvää!

 Minun opettajanani oli hauska Faith.
 
Ennen varsinaista ruuankäsittelyä Faith istutti minut alas "etuhuoneeseen"
ja kertoi faktoja thaimaalaisesta kulttuurista ja ruokailusta.
 
 Iloinen kokkausoppilas.

Opetus tapahtui nykyaikaisissa tiloissa, joissa oli kuusi työskentelypistettä.
Jostain syystä kuvittelin, että opetus tapahtuisi vaatimattomammissa olosuhteissa,
joten siisti opetuskeittiö oli positiivinen yllätys.
 
Satuin olemaan ainoa oppilas tällä kertaa.

 Maustevalikoimaa.

 Faith hauskuutti minua jutuillaan, nauru raikasi!

Kävin edellisenä päivänä varaamassa ajan kokkausopetukseen,
samalla valitsin ohuehkosta keittokirjasta kaksi ruokalajia valmistettaviksi.
 
Valitsin Pad Thain ja Gai Phad Med Mamuangin
eli paistettuja thai-nuudeleita lisukkeineen ja kanaa cashew-pähkinöiden kera.
 
Raaka-aineet oli paloiteltu valmiiksi.
Ajattelin ensin, että tunnin kokkauskurssin varanneita pidetään sen verran tumpeloina, ettei heille uskalleta antaa veistä omiin hyppysiin, mutta syynä taitaa kuitenkin olla ajansäästö.
 
Käytännössä siis kypsensin ja maustoin valmiiksi paloitellut ainekset,
mutta yhtäkaikki...hauska kokemus!
Ensi kerralla siirryn haasteellisemmalle tasolle.

  Valmis kanapähkinäateria.
 
  Hmmm...ulkonäkö ei varsinaisesti houkuttele, mutta  maku oli iiiiihana...!
Kietaisin molemmat annokset kitusiini ja kierin hotellille...maanmainiota herkkua!

Kaikkiaan aikaa meni puolitoista tuntia sisältäen ruokailun.
Jos ei halua menettää päivän auringonsäteitä, voi "lyhyt"kurssille osallistua illalla.
Itse varasin ajan iltaseitsemäksi.

Kotiinviemisiksi sain samaisen keittokirjan, jonka ohjeilla kokkailin.

Myynnissä myös kovakantisia keittokirjoja, kokkikoulun perustajan käsialalla kirjoitettuna.

Tämä oli aivan mahtava uusi kokemus!
Tykkäsin vallan suunnattomasti ja vastaava kurssi kuuluu varmasti myös seuraavaan Thaimaan matkaani.
 
Kurssista innostuneena valmistin thai-ruokia kotiin palattuani, tosin hieman soveltaen.
Linkki kokkailuihin tässä.

LOMAMATKAT yhteistyö
 
 

14 kommenttia:

  1. Hauskaa lomapuuhastelua ja uuteen ruokakulttuurin perehtymistä.Varmasti kiinnostava kurssi.Miten kiva sitten kotona valmistaa kyseisiä ruokia..jännä nähdä maistuvatko kotioloissa yhtä hyviltä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät menneet opit hukkaan, oikein oli maistuvainen uudenvuoden-menu. :o)

      Poista
  2. Ruuat maistuovat kotonakin oikein hyviltä! Kokkausopetus oli kyllä yksi tämän matkan kohokohdista!

    VastaaPoista
  3. Vähän erilaista lomakokemus; varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Kokkauskurssi olisi mulle tarpeen :) Tosi kiva olisi oppia uutta ja saada vinkkejä mm mausteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Faith kertoi thai-ruokakulttuurista, mikä oli kiva yllätys!

      Poista
  5. Oioi. Tollanen olis kyllä ihan mahtavaa! Thai-ruuat on niin hyviä (lukuunottamatta kookoksen makua, josta en niin piittaa), että olis ihan huippua oppia tekemään edes jotain itse. Vaikka kyllä mua ehkä kuitenkin eniten houkuttais se näyttävä veitsen käsittelytaito :D. Joskin samalla hirvittää pelkkä ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas tykkään kookoksesta ja nimenomaan thai-ruuassa! Veitsenkäsittelykurssi olisi kiva, tosin hirvittäisi minuakin. Olisi myös kiva oppia tekemään niitä joutsenia ja kukkia yms, joita paikalliset taiteilevat porkkanoista ja ties mistä hedelmistä!

      Poista
  6. Onhan ollut mielenkiintoinen lomakokemus, varmasti hienoa oppia uutta:)

    VastaaPoista
  7. Sait herkullisia makumuistoja kokkauskurssiltasi...:) Aika hauskaa että olit kurssin ainoa oppilas, sait siis yksityisopetusta....:)

    VastaaPoista