Majoitusmuistoja ja uusi suosikkihotelli Kööpenhaminassa

Kuten olen aiemminkin kertonut, viihdyn yleensä hotellissa kuin hotellissa vaatimattomasta luksukseen, kaikki käy!

Vähiten miellyttäviä kokemuksia muistellessani tulee mieleen ensimmäisenä  hotelliksi muutettu  sanatoorium (=parantola) Venäjällä.  Kylpyammeessa oli liikkuvia pikkuöykkösiä, mitä lienee elukoita, joten peseytyminen piti suorittaa rajoitetuissa olosuhteissa käsienpesualtaalla.
Myös hotellin löyhkä on painunut lähtemättömästi hajumuistiini.

Joskus Thaimaassa, Pattayalla, huoneemme sisäänkäynti oli suoraan ulkoa viidakkomaisen pöheikön vierestä.  Eräänä päivänä nyrkkini kokoinen paksujalkainen, musta hämähäkki kiipeili huoneemme ulko-ovessa. Vaihdoimme hotellia, sillä maan ja oven alareunan välistä olisi mahtunut luikertelemaan laihanpuoleinen käärme.
Thaimaassa niinikään, Koh Panganilla, asuin kerran bungalowissa, jonka sisäseinissä kiipeilivät gekot. Nukuin valot päällä, mutta se ei näyttänyt juuri liskoja haittaavan. Mietin, että mahtavatko ne juosta kasvojeni päältä nukkuessani.

Epämiellyttävät elukat sikseen.
Muutama vuosi sitten olin Turkin Alanyassa kaksi viikkoa. Ensimmäisen viikon asuin yksin yhden tähden hotellissa, jonka huone oli postimerkin kokoinen.
 Huoneeseen mahtui vain sänky, vaatekaappi ja tuoli, liikkumatilaa jäi vain pikkuinen kaistale. Tuoli piti siirtää sängylle, jos halusi mennä vaatekaapille, koska ovia ei mahtunut aukaisemaan. Pidin siis vaatteeni matkalaukussani.
Parveke noudatteli samaa lilliputtityyliä. Istuin tuolille, jonka kaksi jalkaa putosi parvekkeen "sadevedenvalumisaukkoon" joten istuminen oli hiukan huteraa. Kaiken lisäksi parvekkeella olevasta ilmastointilaitteesta valui vettä päälleni istuessani vinosti muovituolissani.
Muun seurueen tullessa toiseksi viikoksi lomailemaan, muutin viiden tähden hotelliin heidän kanssaan. Hullua kyllä, viihdyin paremmin ensimmäisessä!

Jos on Thaimaassa ollut yleisen mielipiteen mukaan negatiivisiksi laskettavia hotellimuistoja niin myöskin yksi suosikkihotelleistani sijaitsee siellä, Hua Hin Marriott Resort & Spa
Upea, tyylikäs hotelli rantoineen ja hoitoloineen ilman turhia krumeluureja. Vierailusta on yli 15 vuotta, joten vaikea sanoa vaikuttuisinko siitä enää nykyään, mutta silloin ainakin se oli täsmälleen minun makuuni!

Vaan nyt on saanut Hua Hinin hotla haastajan: Ibsens Hotel Copenhagen, olkaa hyvät!

Hmmm...tässä kuvassa tuikitavallinen sänky.
Hotellin ainutlaatuisuus ei synnykään bling blingistä tai erikoisuuden tavoittelusta, vaan käsittämättömän kotoisasta tunnelmasta!

Meikäläistä miellyttää suunnattomasti myös hyvällä maulla valitut design-esineet.

Turhanaikainen tärkeily on korvattu huumorilla, mikäs sen mukavampaa!
Huomasin, että sängyn alle on lennähtänyt paperiliuska. Kumarruin ottamaan sen laittaakseni roskikseen, mutta lappusessa olikin viesti minulle: "Voit tuntea olosi turvalliseksi. Siivosimme myös sängyn alta, emmekä löytäneet hirviöitä".
Hah, ihana!

Hotellin alakerrassa on kolme ravintolaa: espanjalainen, italialainen ja japanilainen.
 Hain eräänä iltana syötävää huoneeseeni espanjalaisesta ja tuntui kun olisin astunut aitoon barcelonalaiseen ravitsemusliikkeeseen. Vilinä ja vilske oli melkoinen, ruuan tuoksut huumasivat ja espanjankieliset huudahdukset halkoivat ilmaa. Mahtava tunnelma!


Jahas, iltapalani ei näytä hääviltä, mutta oli oikein maukasta.
 Joskus syö kuitenkin mieluummin omassa ylhäisessä yksinäisyydessään!

Plussaa myös kylppärin ekologisista shampoosta, hoitoaineesta ja suihkugeelistä, jotka olivat isoissa, täytettävissä pulloissa pikkuputelien sijaan.

Sitten aamiaiseen, joka on yksi tärkeimmistä asioista hotellissa.

Eikä tuottanut pettymystä.
Tarjonta vaihtelee sesongin mukaan ja on pääosin lähellä tuotettua luomua.

Uskomattoman maukkaat aamupuurot pikkukulhoissa omenanpaloilla, pähkinöillä ja marjahillolla höystettyinä.

Laatu korvaa määrän.

Hyggeä, kuten tanskalaiset sanovat :)

Aamiaisen voi nauttia myös viihtyisällä terassilla.

Hotellin sijainti on myös erinomainen Norreportin matroaseman läheisyydessä.
Hotellin naapurustossa on kahviloita, ravintoloita, gallerioita ja kirpputoreja.
Vilpitön suositukseni!
Ibsens Hotel, Vendersgade 23, Copenhagen


Kommentit

  1. Kivasti kirjoitat tietoa ja kokemaasi eri maista ja hotelleista. Tuo lappu sängyn alla oli kyllä hieno idea siivojalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos😊 Lappunen on hauska ja ilmainen yksityiskohta, jolla saa asiakkaan hymyilemään😊

      Poista
  2. Onpas kivan näköinen hotelli! Tuosta mörkölapusta olen nähnyt kuvan aikaisemminkin, todella hauska pikku yksityiskohta :) Oliko yö Ibsensissä kallis? Yleensä kun Köpiksen majoitukset ovat aika suolaisen hintaisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itse tylmatkalla,mutta huoneen hinta on 100-200 € per yö tutkimukseni mukaan.Ihana hotelli tosiaan!

      Poista
  3. Vaikuttaa mukavalta kaikin puolin...ainakin kun täällä itsekin makoilen parastaikaa kaksimetriä leveässä sängyssä tuoreista hedelmistä tehdyn salaatin kanssa 😉 -kirja sylissä, mutta telkkarista seuraan toisella korvalla pressanvaalihöpinöitä. Onneksi on jo yöpaita päällä, muuten voisin hilpaisa vielä kattoravintolaan ottamaan iltadrinksun, viimeinen ilta kun on.
    Monenmoista hotellia on tullut matkoilla vastaan, mutta nyt täytyy sanoa, että kyllä se itsensä hemmotteleminen joskus kannattaa 🙈

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen hotelli maukas aamiaispöytä:)

    VastaaPoista
  5. Näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti