Kultaisen Possun huomassa Tallinnassa


Iltana eräänä vaeltelin Tallinnan vanhankaupungin kujilla.
 Väsymys alkoi painaa, nälkä mourusi vatsassa ja kylmyyskin koetteli ihmispoloista.


Kuvan daamin ohi olen kulkenut lukemattomia kertoja, 
mutta jostain syystä olen aina sivuuttanut paikan.
Kyseessä on Kuldne Notsu Kõrts-ravintolan sisäänkäynti.


Mikä ihana, lämmin ja lohduttava tunnelma otti vastaan viluisen kulkurin!
Paikasta tuli mieleen varhaiset,  melkein 30 vuoden takaiset kokemukseni Viron matkoilta, 
kun lähes kaikki ravintolat olivat kutakuinkin saman tyylisiä ja ruoka yksinkertaista (ja erittäin lihapitoista).


Pikkukyltin mukaan possun rapeita korvia on tarjolla kuuden euron hintaan.

Ravintolan englanninkielinen nimi Golden Piglet Inn (Kultaisen Possun Majatalo)
 viittaa liharuokaan,
mutta kasvisruokaa halajavillekin on paljon vaihtoehtoja.

Vaikka yleistunnelmasta tulvahtivat mieleeni muistot vanhoista ajoista, 
jolloin ravintoloissa ei liiemmin panostettu sisustukseen,
 täällä nykyajan perinneravintolassa oli ilo tutkia pieteetillä toteutettuja yksityiskohtia.


Paikka oli täydellinen vastakohta nykyajan trendikkäille ja pelkistetyille ravintoloille, 
joista kyllä myöskin tykkään.
Juuri tähän tilanteeseen Kuldne Notsu Kõrts oli juuri passeli,
 sattuman eteen heittämä ravitsemuslaitos.


Tarjoilijoiden asut noudattelivat tätä tyyliä. Luonnollisesti. 
Tallinnan ravintoloissa ei yleensäkään jätetä mitään puolitiehen, vaan kokonaisilme on viimeistä piirtoa myöten suunniteltu. Niin ihanaa!!


Leivät hävisivät tuossa tuokiossa nälkäiseen kitaani.

Alkuruokana setukaisten kuminajuustoa puolukkahillon ja 
yrttivoissa paistettujen leipälastujen kera (6 euroa). 

Setukaiset ovat kaakkois-Virossa asuvia virolaisia, 
joilla on oma mielenkiintoiselta kuulostava kulttuurinsa. 
Olen usein kuullut Setomaasta, mutta toistaiseksi se ei ole sattunut matkojeni kohteeksi.
Virossa on niin paljon tutustumisen arvoisia kohteita!!

Kuminajuuston ja leipälastujen yhdistelmä oli mukavan erilainen annos ja 
sopisi sinälläänkin pienempään hiukopalan tarpeeseen.

Pääruoka heijastelee hyvin ravintolan tyyliä.
 Perunablinit sienikastikkeen ja marinoidun vihannessalaatin kera (10 euroa).
 Tuhtia ja konstailematonta arkiruokaa.


Kuldse Notsu Kõrts, Dunkri 8, Tallinna


Kommentit

  1. Hienoja kuvia. Hyvää Uutta-Vuotta 2018 <3

    VastaaPoista
  2. Ihanan tunnelmallisen ja kivannäköinen paikka! Tuokoon tämä uusivuosi tullessaan sinne kaikkea mukavaa♥ Hyvää uutta vuotta 2018♥

    VastaaPoista
  3. Tallinnassa on mukava käydä.. Onnellista Uutta Vuotta 2018 sinulle♥

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen paikka ja mitkä herkulliset tarjoilut :) Tallinna on mukava matkakohde, lähellä mutta silti erilainen.

    Ihanaa Uutta Vuotta 2018 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintola olin kiva erilainen, mukava tunnelma! Iloa uuteen vuoteen sinulle :)

      Poista

Lähetä kommentti