20.7.2014

Afrikka Tallinnassa

Illallispaikaksi valikoitui kehuttu African Kitchen lähinnä sen takia, että matkaseuralaiseni Henna oli hiljattain palannut Keniasta parin kuukauden vapaaehtoispestistä.
.
Alkuruuaksi otimme hummusta leivän kera. Kyllä oli hummus viedä kielen mennessään, niin pehmeää ja maukasta kikhernetahnaa, että oksat pois! Namskis ja maiskis, African Kitcheniin kannattaa mennä vaikka pelkästään tuon tahnan takia.
.
Itselleni valitsin sammakonreisiä, koska niitä harvoin näkee missään listoilla ja koska tykkään yleensä maistaa jotain erikoista, kaikkiruokainen kun olen.
Niin. Reisiä maisteltuani muistinkin ykskaks miltä ne edelliskerralla vuosia sitten maistuivat:eivät miltään, eivät kertakaikkiaan miltään. Mutta sehän ei ole kokin vika, vaan sammakon. Tilanteen pelasti kuitenkin erinomainen mustasilmäpapusörsseli.
.
Annokset eivät näköhermoja hivelleet, mutta makuhermoja senkin edestä (paitsi sammakonkoivet).
.
Henna tilasi afrikkalaista kanaa nuudelien kera ja oli oikein tyytyväinen. Hänen omalla Afrikan matkallaan ruoka oli kylläkin ollut vielä yksinkertaisempaa, pitkälti hirssipuuroa, vastatapettua kanaa extrana muutamat "kanankarvat" ateriassa ja muuta sen kaltaista ravintoa.
Ihan hyvä juttu siis, ettei olleet ihan niin autenttisia nämä ravintolan afrikkalaistarjoilut.
.
Tunnelma oli oikein rento ja reggae-musiikki soi sopivalla volyymilla (valikoimaan kuului myös jamaikalainen ruoka). Istuimet olivat eläinkuosisilla tyynyillä somistetut sohvat, joiden istuma-syömä-mukavuutta aluksi epäilin, mutta aivan turhaan. Syöminen sujui mainiosti matalahkolta sohvalta käsin.
.
Tunnelma oli jopa niin rento, että tarjoilijat eivät vaivautuneet tuomaan ruokalistaa eivätkä tuomaan laskuamme pitkähköstä odottelusta huolimatta. Niinpä haimme listat itse ja kävimme maksamassa baaritiskille. Ruokatilausta ei tarvinnut kuitenkaan ilmoittaa itse keittiöön eikä hakea annoksia sieltä.
Mutta sellaista se on kuulemma oikeastikin Afrikassa, kaikki tapahtuu viiveellä, hitaasti ja rennosti.
.
Nurkan takana sijaitsee afrikkalaisia tavaroita myyvä Universaal-Universum, jossa piti tietenkin poiketa Afrikka-päivän teeman mukaisesti. Saman liikkeen toinen myymälä sijaitsee Telliskivessä (josta kuvat).
.
Afrikkalaista ja aasialaista tavaraa tuutintäydeltä.
.
 
.
Ravintola African Kitchen, Uus 32/34, Tallinna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti