Hengailua South Bankissa


Brisbanessa on mukava puistoalue vapaa-ajan viettoon, South Bank nimeltään. Alueella pidettiin maailmannäyttely vuonna 1988. Laajan puiston lisäksi alueella on pitkä ravintolastrada mitä moninaisimpine etnisine ravintoloineen.
.

Puisto sijaitsee Brisbane-joen varrella. Muutamaankiin ottteeseen paikalla kävimme, sekä jalan sillan yli että lautalla vesiteitse.
Hotellimme Ibis sijaitsi loistavalla paikalla, sekä keskustaan että South Bankiin oli matkaa vain pari kengurunloikkaa. Rautatieasemallekin siirryimme jalan kapsäkkeinemme alle kilometrin pituisen matkan mennessämme Gold Coastille vievään junaan (ja takaisin). Ehdottomasti siis suoittelen Ibistä, ellei Wifin puuttuminen hotellihuoneessa häiritse. Henkilökohtaisesti minua ei häiritse, mutta tiedän, että se on monille tuikitärkeä seikka hotellia valittaessa.

Viikonloppuna monet brisbanelaiset viettivät aikaa South Bankissa joen rannalla leppoisissa tunnelmissa. Turistit olivat vähemmistöä, olimmehan matkassa sikäläiseen talviaikaan.
.
Märkä Kala-bändi loi letkeää tunnelmaa musisoinnillaan.
.
Alueella on tekobeachi, joka ei ole yhteydessä jokeen, vaan siis ihan tekemällä tehty uimapaikka.
.
Bougainvillea-katoskäytävä on South Bankin tunnusmerkkejä.
.
Vesipisteitä oli kiitettävästi tarjolla tasaisin välimatkoin. Ainakin Brisbanessa ja Gold Coastilla hanavesi on täysin juomakelpoista, mikä oli mukavaa meikäläiselle, joka olen totuttanut itseni jatkuvaan vedenhörppäilyyn. Maussa toki erilainen makuvivahde kuin kotikonnujen voitehessa, mutta hyvin maistui siitä huolimatta.
.
The Wheel of Brisbane oli juuri remontissa, joten jäipi kokematta.
.
Talvinen puistotie. Tämä oli kylläkin ainoa karu näkymä koko matkalla.
.
Off topic! Muistaako kukaan tätä purukumia männeiltä vuosilta? Televisiomainoksessa (70-luvulla?) miehinen ääni: Purukumi aikuiseen makuun, Peekoo! Sitä siis saatavilla edelleen Oseaniassa, en muista Suomessa nähneeni vuosikymmeniin!
 

Kommentit

 1. Ihana tuulahdus vuosikymmenten taakse purkan muodossa, isäni söi ainoastaan tuota purkkamerkkiä, joka sattui olemaan myös hänen nimikirjaimensa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Mielikuvitukseni jo kehitteli isällesi nimen 😊 Ettei olis herra Kivi? 😊

   Poista
 2. Oi vitsi miten ihania kuvia. LOmakuule senkun kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomakuume on aina hyvä juttu 😊 Sitä voi välillä kehitellä jo piiiiitkääään ennen matkaa, kuten minä tässä tapauksessa, kun varattiin lennot hyvissä ajoin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niinpä 😊 Hiukan erilaista kuin Euroopan meininki, enemmänkin Jenkkilään kalskahtavaa fiilinkiä 😊

   Poista
 4. Oi että miten ihania kuvia, niin himottaisi Aussit mutta vaatii ison säästöbudjetin neljälle. Muistan hyvin tuon purkan, nyt kun näin sen tuossa kädessäsi. Minne se on kadonnut ja miksi vain siellä? Hauskaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia! Kyllä melko edullisestikin pääsee, kun tarpeeksi aikaisin varaa lennot ja majat!
   Niin, mihin on PK kadonnut? Pitäisikö siis tehdä tutkimusta asiaan liittyen? Muistan, kun olin muksuna ärsyyntynyt, kun sitä mainostettiin "aikuiseen makuun" 😊
   PK ei siis tarkoitakaan purukumia, kuten lapsena luulin 😊

   Poista
 5. Stimorolia muistelen kaihoten, ei sitä olisi löytynyt??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, Stimorol! Sitä en olekaan muistanut, vaikka monet muut poistetut karkkiosaston tuotteet välillä putkahtavat mieleen.. Esim. Fazerin suklaanapit menisivät varmaan kaupaksi nykyäänkin.

   Poista

Lähetä kommentti