Länsi-Viron kiertomatka alkaa...

Jos haluaa sukeltaa pintaa syvemmälle Viron kulttuuriin ja historiaan, kannattaa osallistua opastetulle  kiertomatkalle. Itse lähdin myöhäisen kesälomani alkajaisiksi MatkaVekan järjestämälle Länsi-Viron kiertomatkalle. Matkan luonteeseen kuuluu jatkuvaa paikasta toiseen siirtymistä ja intensiivistä oppaan tietotulvan suodattamista, mutta matkustamismuotona kiertomatkat ovat suunnattoman antoisia. Matka kesti torstaista sunnuntaihin, mutta tuntui kestävän kaksi kertaa kauemmin eikä suinkaan sen takia, että olisi ollut tylsää, vaan sen takia, että koko ajan tapahtui jotain.
.
Upeat kiertomatkat sopivat kenelle tahansa, joka on vähänkin kiinnostunut kohdemaasta. Itse voisin mainiosti kuvitella lähteväni tällaiselle matkalle vaikkapa nuorten veljentyttärieni (19 & 16 v) kanssa ja suurella todennäköisyydellä he pitäisivät matkasta. Tällä kertaa matkustin yksin. Noooo, yksin ja yksin, seuranani oli parisenkymmentä muuta matkustajaa, joiden kanssa juttu luisti mukavasti.
.
Nyt on ihana palata matkan tunnelmiin tämän ja seuraavien postauksien myötä.
 
Länsi-Viron kiertomatka, olkaa hyvät:
.
Länsisatamassa tuttu lähtöselvitysvirkailija muisti minua tällaisella tervehdyksellä. Luulin ensin saavani ilmaisen aamiaisen, mutta pöh...lasillinen piimää! Heh, kiitos hyvänmatkantoivotuksesta!
.
Aloitimme matkan Paldiskista, joka oli neuvostoaikana sukellusvenetukikohta ja suljettu kaupunki. Siellä sai oleilla vain mikäli työskenteli tai asui siellä. Tutustuimme kaupunkiin bussista käsin, joten kuvia ei ole. Eikä se  muutenkaan ollut mikään maailman kuvauksellisin kaupunki, mutta toki kiinnostava.
.
Seuraava kohde oli Padisten kartano, joka toimii hotellina ja ravintolana.
.
Kartanon fiini kattaus. Alkuruuaksi tarjoiltiin fantastisen hyvää avokado-feta-selleri-salaattia. Harvemmin tulee selleriä syötyä, mutta tähän salaattiin se sopi kuin nappi silmään. Suomessa vähän käytetty ja kenties hiukan aliarvostettukin kasvis antoi maltillisesti annosteltuna salaatille mukavan kirpsakan vivahteen. Taas salaatti kotona kokeiltavaksi! Muina ruokalajeina oli kanaa ja herukkapiirakkaa.
.
Aloittelevana bloggarina en kehdannut ottaa ruoka-annoksista kuvia vieraassa seurassa...ujo PIIMÄ!
.
Kartanon terassi taustanaan luostarin rauniot.
.
Näkymä kartanon ikkunasta lammelle.
 
Padise mõis, Padise küla, Padise Vald, Harjumaa


Kommentit

  1. Kiitos taas, aivan uutta kuvausta jälleen. Eikä yhtään minä, minä kuvaa! Anonyymi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!! Tämän blogin tarkoitus on esitellä pakkoja, joista itse pidän ja olen iloinen, jos joku saa ideoita kirjoituksistani:) :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti