Haikon herkut

Haikossa vieraillessamme nautimme illallisen kartanon ravintolassa.

Haikon menu:
 
Alkuruokana sokerisuolattua lohta ja taskurapua.
Lohi oli suosikkini kokonaisuudessaan herkullisesta menusta, uskomattoman pehmeä maku!

Savustettua Haikon härkää "since 1966",
yrttivoi- ja pikkelsikastiketta juuresmuffinsin kera (vaihtoehtona riisi).
 
Viininä (ei sisälly menuun) espanjalaista, biodynaamista Matsu el Picaroa eli "Kloppia"
 
Viiniä kuvaillaan näin:
Häpeilemätön, nuorekas, rohkea, voimakas.
Viiniköynnökset 70-80-vuotiaita.
Kuukauden tammikypsytys.
.

Kun ihailimme viiniä ja etikettiä, niin tarjoilija kiikutti meille esitteen Matsu-viineistä, joita Klopin lisäksi ovat Äijä ja Ukko.
 
Matsu el Recio "Äijä"
Jykevä, itsevarma, pettämätön, kovanaama.
Viiniköynnökset 80-90-vuotiaita.
14 kuukauden tammikypsytys.
 
Matsu el Viejo "Ukko"
Arvokas, aito, viisas, jäärä.
Viiniköynnökset yli 100-vuotiaita.
16 kuukauden tammikypsytys.
 
Ihanat etiketit ja kuvailut!!
 
Palvelu oli täydellistä ja asiantuntevaa.
Kuvassa matkakaveri Sini.
.
Jälkiruuaksi piimäpannacottaa ja lakkaa hillopurkissa.
 
Jokainen ruokalaji sai osakseen ihastuksen huokailuja.
.
Haikkoon pitää joskus mennä ajan kanssa, sillä jo aamulla matkamme jatkui (yllätys, yllätys) Tallinnaan!
 
Hotelli Haikon Kartano, Haikkoontie 114, Porvoo
 
 

Kommentit

  1. Ihanat nuo viinitpullot ja viinien kuvaukset. Kiitos vielä lipuista, sunnuntai vierähti messuilla.

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä! Aika hulinaa siellä messuilla oli, olin kahtena päivänä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti