Kiinan pikavisiitti

Guangzhoussa koneenvaihtojen välissä päätimme tutustua kaupunkiin.
 
Tarkoituksenamme oli ottaa hotellista kiinankielinen hotellin kortti siltä varalta, että käytämme taksia. Unohdimme sen autuaasti, mutta eipä sille olisi ollut tarvetakaan, kuljimme koko päivän ristiin rastiin metroilla. Metroverkosto oli kuin missä tahansa muualla ja siis ihan selkeä käyttää.
.
Keskityimme lähinnä outlet-liikkeiden metsästämiseen, joista olimme lukeneet etukäteen.
 
Kuvassa laukkukatu, jossa myytiin halvalla muoviveskoja sun muuta  tillbehöriä.
.
Kellotori oli hienoinen pettymys (no ehkä vähän liioiteltu tuo pettymys-sana kuitenkin). Olimme lukeneet torista juttuja, joissa kerrottiin myytävänä olevan hyvännäköisiä, aitoja kelloja. Sikälihän se on ihan mahdollista, koska suurin osa maailman kelloista valmistetaan Kiinassa (samoin kuin monien Sveitsissäkin valmistettavien kellojen osat, kuten viisarit). Tarjonta ei kuitenkaan puhutellut meitä tarpeeksi, joten kellot jäivät ostamatta. Kellot olivat myös kalliimpia kuin olin antanut itseni ymmärtää. Watch City sijaitsee Guangzhou Railway Station-rautatieaseman länsipuolella.
 
Sensijaan löysimme erittäin hyvän urheiluvaate-outletin, jossa Mila ja Emma tekivät löytöjä. Myymälä oli moderni ja iso kauppa, ei basaarimainen tori.
.
Näiden hedelmien hinnoista ei ota hevin selvää...
 
Tuli myös todettua, että englanti ei kuulu välttämättä kiinalaisen kielivalikoimaan. Muutaman kerran kysyin tietä ja sain vastaukseksi kämmenen taakse tukahdutettua kikatusta tai epäileviä katseita.
.
Ottaen huomioon, että Guangzhou on miljoonakaupunki, oli outoa, että näimme lisäksemme vain kaksi länsimaalaista lentokentän ulkopuolella. Herätimmekin runsaasti huomiota paikallisista poikkeavan ulkonäkömme takia. Varsinkin metrot olivat oivia paikkoja tarkkailuun, jotkut pälyilivät vaivihkaa vähän salaa, toiset taas tuijottivat täysin avoimesti päästä jalkoihin.
.
"Tuhannenkin virstan matka alkaa yhdellä askeleella", kuten kiinalainen sananlasku sanoo.Kommentit

 1. Oi vitsi wau, menet ja olet nyt maissa jotka ovat omalla toivelistalla, Aussit ja Kiina, Uusi-Seelanti ja Islantikin listalla on ja moni muu. :) Mahtavaa reissua ja innolla odottelen lisäraportteja. :)

  VastaaPoista
 2. Islannissa tuli käytyä pari vuotta sitten, erilainen ja hieno paikka! Suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa vähän samalta kuin omat pikavisiitit Chengdussa ja Changshassa. Sai tuntea olevansa jonkunsortin "kummajainen" :). Ja jättiläinenkin, vaikka mittaa meikäläiselläkin on kokonaiset 162,5 cm..

  Urheiluvaate-outlet kuulostais paikalta, johon saisin helposti roposeni tuhlattua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä vähän jättiläistunnetta oli havaittavissa, olenhan sua sentin pitempi!

   Poista
 4. Onpa sinulla mielenkiintoinen blogi! Kiva kun kävit jättämässä kommenttia blogiini, niin löysin tänne :) Jään kyllä seurailemaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti