Minä oon matkalla vaan....Australiaan!

Sain ajatuksen lähteä toukokuussa startanneelle Australian matkalleni joskus loppusyksystä. Ideaan vaikuttivat lähestyvät merkkipäiväni ja veljentytär Hennan au pairina työskentely kohteessa.

No ei muuta kun matkaan toukokuussa...mutta tässä vaiheessa tilanteet olivat jo muuttuneet. Ensinnäkään en lähtenyt matkaan yksin, vaan mukaan lähtivät myös veljenvaimo Mila ja nuorempi veljentyttö Emma. Toisekseen Henna oli päätynyt juuri ennen lähtöämme takaisin Suomeen, suunnitelmat kun saattavat muuttua tässä elämässä. Niinpä siis kolmen kopla pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa suuntana Brisbane ja Gold Coast.
.
Tulppaaneita tulvillaan iloinen Amsterdam!

Ensimmäinen koneenvaihtomme siis Amsterdamissa.
Ai että, kivoja muistoja sieltäkin aikaisemmilta matkoilta, ihana paikka!!
Tällä kertaa jalkamme eivät päässeet koskettamaan Hollannin maankamaraa vaan pelkästään lentokentän lattiaa.
.
Koneenvaihtoaika oli mukavan väljä, ehdimme kierrellä kaupoissa ja käydä syömässä.
Varsinkin menomatkoilla lentokentällä hengailu on ihan mukavaaa.
.
Hollannikkaita ja tulppaaneja, no tietty!
.
Euroopan väliset lennot taittuivat KLM:n huomassa, mannerten väliset lensimme China Southern-yhtiöllä. Myönnän, sain monta epäilevää katsetta kertoessani lentoyhtiöistä, mutta aivan turhaan. China Southern on kuin mikä tahansa lentoyhtiö ja tälläkin hetkellä monenmonituiset yhtiön koneet suihkivat mennen tullen taivaalla. Positiivinen kokemus!
.
Menomatkamme kesto Helsingistä Brisbaneen oli kaikenkaikkiaan 40 tuntia. Itse olen sitä lajia, että lentokoneessa istuminen ei haittaa yhtään. Sanon aina, että istun mieluummin lentokoneessa kuin kotisohvalla! Tällä kertaa nukuin kaiken lentoajan ruokailuja lukuunottamatta...ZZZZZ!

Amsterdamista lähtiessämme olimme käyttäneet 6,25 % menomatkan ajasta.

China Southernin kiinalainen aamiainen. Tai siis croissantista päätellen cross kitchen breakfast.
Myös länsimainen brekkari vaihtoehtona, johon itsekin päädyin.
 
Seuraava etappimme Guangzhou (Kanton) Kiinassa, josta kerron jatkokertomuksen seuraavassa osassa....

Kommentit

 1. Wau!
  Onnea sinulle vielä näin jälkikäteen ;-D

  VastaaPoista
 2. No huuuuuh. 40 tuntia on kyllä melkoinen matka meikäläisen kaltaiselle ei-lentämisen-ystävälle. Mutta siinä kohtaa kun tekee mieli valittaa, muistan aina, että itse olen omille pojilleni tolkuttanut, että kauas on pitkä matka ja mihinkään ei pääse, jos ei ensin matkusta :)

  Lentokentillä hengailu tosiaan on kivaa mennessä, mutta palatessa ei enää jaksa kiinnostua oikein mistään. Paitsi siitä odottavasta kotisohvasta :)

  Ja mulla oli kans ennakkoluuloja kiinalaisia lentoyhtiöitä kohtaan ja kun suunnittelin meidän puoli Kiinaa kattavaa työreissua, valkkasin lentoyhtiöt (mm. Dragon Airlines...) siltä pohjalta, että ne joille oli tilastojen mukaan sattunut vähiten onnettomuuksia, tuli valittua... Pikku ennakkoluulot siis. Mutta missään ei koskaan ole olleet lennot niin jämptisti ajallaan kuin Kiinassa. Eikä ole lennelty paikasta toiseen niin isoilla koneilla, joissa oli hyvät ja väljät tilat. Finnairin kone Pekingistä Helsinkiin oli pienempi.

  Ja hauskaa oli huomata myös se, että kiinalaiset, joiden ruokailutavat oli meikäläisittäin lähinnä sikailua ravintoloissa, istuivat koneessa hiljaa ja söivät siististi ja pakkasivat vielä kaiken takaisin niihin pikku pahvilaatikoihin niin tarkkaan,e ttä näytti ihan siltä, ettei niitä bokseja olisi koskaan edes avattu. Liekö lentopelko heille(kin) jotenkin ominaista, en tiedä, mutta ennakkoluulot kyllä jouti romukoppaan.

  VastaaPoista
 3. Ihania nämä sun pitkät kommentit Annukka!
  Sattui käymään muuten niin, että sain pari päivää kestäneen nuhayskäaivastelu-taudin juuri matkalle lähdettyäni (juupajuu, usein loman alkaessa stressistä vapautuminen ilmenee tällä tavalla).Oli kohtalaisen kiusallista pärskiä ja niistää koko ajan, kun lähiympäristössä oli hengityssuojaimin varusteltuja aasialaisia...no minkäs teet, on se ihan suomalaisessa junassakin kiusallista! Tauti onneksi hävisi taivaan tuuliin, kun pääsimme perille :)
  Tämä oli ensimmäinen kokemukseni kiinalaisesta lentoyhtiöstä ja tosiaankin ihan ok!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti