Q1


Nämä kuvat olen ottanut Queensland Number Onen eli Q1:n huipulta.
 
Q1 on maailman korkeimpia asumiskäyttöön tehtyjä pilvenpiirtäjiä, korkeudeltaan huimat 322,5 metriä eli noin kaksi kertaa Näsinneulan korkuinen rakennus on kyseessä.
 
Korvat lukkiutuivat hissillä ylöspäin kiitäessä, ihmekös tuo, rakennuksessa on huippunopea hissi, jonka matka kerrokseen 77 kestää 42,7 sekuntia.

Sisäänpääsy näköalapaikalle oli parinkymmennen dollarin kieppeillä.
 
 Sky Point Climbingiin on mahdollista osallistua. Kyseessä kävely tornin ulkopuolella olevia portaita pitkin valjaihin kytkettynä eli olisin ehkä just ja just tällaiseen uskaltanut osallistua (jos olisin paremmin perehtynyt tornin tarjoamiin palveluihin ennen sinne menoa), hintaa kokemuksella n. 50 dollaria.

Näköalakiikari.
 
Tornitalosta on 360 asteen näkymät merelle ja kaupungille.
 
Näköalaravintola on suosittu aamiaspaikkana.
 
Aamupalanautinnon lisäksi silmänruokana mahtavat maisemat 77:stä kerroksesta.

Ravintola on myös suosittu häidenviettopaikka.
 

 Nerang-joki kiemurtelee halki kaupungin.
 
 

Q1, 9 Hamilton Avenue, Surfers Paradise, Queensland, Australia
Kommentit

 1. Tuon ulkopuolella? Huh! :)
  Ja me joskus katseltiin joskus NYkissä jotain Rockefeller Centerin ulkorappusia näköalatasanteen kupeessa lasin takaa ja tuumailtiin, että mitä ihan oikeasti pitäis tapahtua, että olis niin shokissa, että suostuis niille menemään :) (valjastettuna tai ilman)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh Pepi! Kommentista muistui mieleeni, kun kerran Pattayalla menin noin 250 metriä korkeaan Pattaya Park Toweriin huterahkon oloisella vaijerikopperolla ja veljeni appiukko puolessa välissä matkaa tyynesti totesi:" Tällainen gondoli, muuten just hiljattain putosi maahan Bangkokissa..".huh, kylmä hiki, mutta päästiin turvallisesti ylös :)

   Poista
  2. Ai kamala!
   Tosin, jos pitäis valita kolmen pahan - luolasukelluksen, ahtaaseen putkeen änkeytymisen ja jonkun korkealla roikkumisen- välillä, niin valitsisin kyllä........tuplatenat housuun :D

   Poista
 2. Upea maisemat ja aivan mahtava biitsi! <3

  VastaaPoista
 3. Tällä korkeanpaikankammolla voisi olla paha paikka ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti