Ravintoa silmälle ja sielulle Hötorgetin hallissa

Tukholman matkallani minulla oli muutama tunti aikaa käppäillä kaupungilla ennen seuraavaan kohteeseen siirtymistä.
 Suunnaksi Hötorgetin halli!

Ruotsalaisia kanttarelleja tarjolla torin ulkokojussa.
En nimittäisi itseäni kulinaristiksi, gastronomiksi enkä foodieksi, mutta armoitettu ruuanrakastaja olen joka tapauksessa.
Hyvästä ruuasta voi nauttia sekä maku- haju- että näköaisteilla. Sanon aina, että syön mitä tahansa elintarvikkeeksi tarkoitettua, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että viili ja lihahyytelö ovat tuotteita, jotka jäävät meikäläiseltä syömättä.

Jeskamandeeraa, miten ihania marjoja!

Eikös vaan ole kivan näköinen putiikki?

Ihan mahtavan hienoja suklaakääreitä.

Pohjoismaiseen tyyliin yksinkertaistettuja maustepulloja.
Myönnän, olen kovan sortin vadelmavenehenkilö. Jo teininä ihailin ruotsalaisten yksinkertaista tyyliä ja Vecko Revyn- ja Femina-lehdet kuuluivat lukemistooni (hmmm...kuten edelleenkin).

Italian herkkuja.

Voi hyvät hyssykät miten upeita makkaroita tarjolla, mutta...

...koska olen tehnyt työkaverini Jean kanssa väliaikaisen sopimuksen kevyestä ruokavaliosta, nämä ihanat herkut kuuluvat nykyään ruokavaliooni makkaroiden sijaan.
 Sopimuksen mukaan matkoilla saa syödä mitä huvittaa (thank God), tosin rakastan näitäkin.
Syökää kalaa!!!


Kommentit

 1. Aah mitä näkyjä, tuolla on aina Tukholman reissulla ilo käydä. <3

  VastaaPoista
 2. Syödään kalaa!! Tänään janssoninkiusauksen muodossa kylläkin. Ja nyt tuli ihan kamala nälkä - ja muistin just, että ne viilit jäi kauppaan :D
  (Juu, mä syön, mutta krantusti: pelkkää hedelmäpommia!)
  Ja kyllä, erittäin kivan näköinen kauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi! Mä tein kokeen hiljattain (no saattaa siitä olla jotain viis vuotta) ja ostin kaupasta viiliä. Kokeilun tulos: en pysty sitä kertakaikkiaan syömään. Tässä tullaan tuntoaistiin, mainitsin, että näkö-, maku- ja hajuaistit ovat tärkeitä, mutta tässä tapauksessa myös tuntoaisti, viili tuntuu epämiellyttävältä suussa (kuten myös aladoobi). Olen pahoillani, että näin sanon, koska kaikki ruoka on tärkeää ja Jumalan viljaa, kuten alakoulussa sanottiin oppilaille, jotka kieltäytyivät syömästä esim. jugurttia tai hernekeittoa). Otan tehtäväkseni maistaa molempia
   epämieluisia tuotteita!

   Poista
  2. Vähän menee samaan sarjaan kuin se muinainen makaroonivelli koulussa (itkupotkuraivari!) - v i e l ä k i n tunnen syvää epäluuloa tietynmallisia makarooneja kohtaan :D
   Ei vaan uppoa! En edes muista koska opin viiliä syömään, varmaan silloin kun keksin että on muutakin kuin sitä perinteistä, seei nimittäin mene edelleenkään. Kaikki aistit käytössä, kyllä! Joskus kyllä on törmännyt sen sortin sapuskoihin, että on vain voinut toivoa, että olis pitänyt silmät kiinni samalla kuin on nuuhkaissut.

   Poista
 3. Olipa Jonna mahtavan meheviä ja maukkaita herkkuja kuvissasi. Onneksi olen tänään aterioinut (liiankin) tukevasti. Oli pakko, koska pyöräilylasien linssejä vaihtaessa meni hermo :D Vaati kammeta Tour- de Valkeakoski-Akaan Toijala-Valkeakoski, 46 km, ennen kuin hermopinne heltisi helläksi :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava suoritus, Freeloader! Itse vasta opettelen liikunnan alkeita ;) Parempi myöhään...jne...

  VastaaPoista
 5. Oi, siitä on vuosia, kun viimeksi kävin Hötorgetilla. Ihania kuvia. Minä en pysty syömään haukea; oksetusreaktio on välitön. En edes tiennyt tällaista omaavani, mutta viime talvena yrittäessäni sitä syödä, ei mennyt millään alas, ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kumma, kun jotkut ruuat eivät vaan uppoa. Kuulemma kuitenkin, jos jotain epämieluisaa ruokaa alkaa vain järjestelmällisesti syödä, niin noin 10 kerran jälkeen makuaisti tottuu siihen ja hyväksyy jatkossa ruuan!

   Poista
 6. Hötorgetin hallissa tuoksukin saa ruokahalun heräämään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan!! Hötorgetin hallissa muuten näin edelliskerralla Abban Björnin :) , mistä tulikin mieleeni, että Abba-museo on vielä käymättä!

   Poista
 7. Halleissa ruoka näyttää kyllä niin kauniilta, värit ja tuoreus ja esillepano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, pätee myös suomalaisiin ja virolaisiin halleihin! Kävin keväälllä tallinnalaisen ystäväni kanssa Tallinnan Keskturgilla kuvailemassa postausta varten, mutta kuvista tuli (vanhalla pikkukamerallani kiireessä otettuja) sen verran huonolaatuisia, että päätimme tehdä Kristiinan kanssa uuden keikan halliin jossain vaiheessa :)

   Poista
 8. Varattiin just pari päivää sitten risteily Tukholmaan ja oikein odotan, että pääsen pitkästä aikaa ihastelemaan kaupunkia :) Hauskaa, että joku muukin käyttää muuten tuota tiettyä sanontaa, minä äitini kanssa tosin väännetään se "jestamanteeraksi" :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti