Bar Abaco, drinkkibaarien aateliaJos pohdit päivän ohjelmaa Mallorcalla,  niin miten olisi käynti tippukiviluolassa ja sen jälkeen cocktail upeassa Abaco-baarissa?

Osallistuimme retkelle, jonka kohteena oli yksi saaren kuuluisimmista tippukiviluolista, Drachin luola itärannikolla.

Tippukiviluolat muistuttivat jälleen ihmeellisestä maapallostamme. Helposti kun tottuu asioihin mitä luonto meille tarjoilee sateenkaarista sarvikuonoihin, tämä maanalalainen maailma herätteli taas tajuamaan universumin eriskummallisuuden.

Luolasto on täynnä vuosituhansien saatossa muodostuneita pylväitä ja alaspäin kasvavia puikkoja, siellä täällä pilkahtelee lampia ja ja jopa Euroopan suurin maanalainen järvi. Luola elää koko ajan kasvattaen muodostelmiaan, yhden senttimetrin kasvu vaikkapa ylöspäin kasvavassa pylväässä vie aikaa vuosisadan verran.

Matkavekan opas, Tarja, kertoi asaintuntemuksella  ja kiinnostavasti niin luolasta kuin monesta muustakin paikallisesta asiasta. Saimme kuulla senkin, että Drachin tippukiviluolasto on yksityisen omistuksessa. Paikalle virtaa päivittäin bussilasteittain turisteja, joten ei lainkaan hassumpi rahasampo.

Retken päätyttyä otimme suunnan kohti Palmaa ja legendaarista Abacoa. 

 Sisäänkäynti on sen verran huomaamaton,  että drinkkibaari pitää melkeinpä tietää tajutakseen  massiivisen oven johtavan saaren prameimpaan cocktail-baariin.
Vaikka kyseessä onkin vanha kaupunkikartano, ulkokuori on suhteellisen mitäänsanomaton eikä uskoisi, että se kätkee sisäänsä hienon baarin, tai baaria ollenkaan.

Viimeksi kävin Mallorcalla kolmisen vuotta sitten. Silloin ystäväni kyselivät  innokkaina, josko olin käynyt Abacossa. Kielteinen vastaukseni sai aikaan suorastaan närkästystä, pitäähän siellä aina Mallorcalla visiteeratessa käydä! Okei, tehtävä siis suoritettu.

Wow, mikä paikka! 

Näyttävä tila kaikkine hörhelöineen, patsaineen, kaariholvineen, kukkineen ja hedelmineen sai haukkomaan henkeä. Koristelu on sangen runsasta, mutta veikkaanpa, että monet minimalistitkin ihastuvat tähän hullun pompöösiin paikkaan.

Oman säväyksensä antaa klassinen musiikki, joka vyöryy mahtipontisesti läpi tilan.

Saimme pöydän läheltä ulko-ovea. Huvitimme itseämme seuraamalla sisään astuvien asiakkaiden ilmeitä. Yhdeltä jos toiseltakin loksahtivat leuat auki korkean, palatsimaisen tilan nähtyään. Jostain syystä moni kääntyi ovelta takaisin samantien. Suosittelen astumaan rohkeasti sisälle, paikka on käsittämättömän upea!

Puolen yön aikaan portaiden yläpäästä kuulemma ripotellaan ruusun terälehtiä alas saliin, se jäi meiltä näkemättä.

Lähes kaikki cocktailit maksavat 16 euroa, melko hintavia, mutta puitteet ovat joka sentin arvoiset. 
Valikoimassa on myös alkoholittomia juomasekoituksia.

Hedelmäröykkiö lattialla. Niin hieno!! 

Miespuoliset, ryhdikkäät tarjoilijat olivat pukeutuneet smokkeihin ja palvelivat ripeästi.
Palvelua voisi pitää hiukan pöyhkeänä, mutta luulenpa, että se oli ikään kuin osa näytelmää.

Valokuvaaminen oli kyltin mukaan kiellettyä, siitä huolimatta lähes kaikki näyttivät räpsivän kuvia.
Kysyin kuitenkin varmuuden vuoksi luvan ja kerroin kuvien tulevan blogiin. Sain luvan ottaa viisi kuvaa sisätiloissa.

Kannattaa kivuta myös leveitä portaita yläkertaan, jossa on vanhan ajan keittiö ja pari salonkia.

Sisäpihalla on patio, joka muistuttaa salaista puutarhaa suihkulähteineen. Kuvakiintiö täyttyi, joten käykää itse katsomassa :) Ette tule pettymään.

MATKAVEKKA yhteistyö


Kommentit

Lähetä kommentti