Puerto de Soller ja Deià


Vanhat raitiovaunut ovat olennainen osa Sollerin ja Puerto de Sollerin kaupunkikuvaa.
Sellaisen voi jopa ostaa itselleen, tosin vain tällaisena leikkikaluversiona.

Jyskyttelimme Sollerista Port de Solleriin  ratikalla.
 
Kylien välinen matka on pituudeltaan nelisen kilometriä ja kiskot on rakennettu alun perin appelsiinien kuljetusta varten, alueella kun on sitrusten viljelylle suopeat olosuhteet.
 
Matkan voisi tehdä myös seuraten vaellusreittiä, seutu houkutteleekin  patikointia harrastavia puoleensa upean luontonsa ansiosta.
 
Raidevaunua voi kutsua kauniiksi, kuten näette. Nämä baleaariset yksilöt muistuttavat suuresti kuuluisampia sanfranciscolaisia serkkujaan ulkonäöltään.

Puerto de Soller teki minuun vaikutuksen tällä pikaisella visiitillä. Oitis ajattelin, että tänne haluan tulla joskus pidemmäksi ajaksi, muutamaksi päiväksi tai viikoksi.
 
Ravintolat ovat tasokkaita ja tyylikkäitä,  muovituoliravintolat loistavat poissaolollaan.

Huvipurret ovat vallanneet kalastajakylän.
 
Pikkukaupungissa oli hienostuneen ylellinen ilmapiiri menemättä liiallisuuksiin.

Tunnelmassa oli jotain seisahtunutta ja seesteistä, sellaista että siitä teki mieli jäädä nauttimaan.

Muutama putiikki tulee aina koluttua paikassa kuin paikassa, niin tälläkin kertaa.

Kylä sijaitsee lahdenpoukamassa.
 
Rannalla tallusteltuamme jatkoimme matkaa reilun 10 kilometrin päähän Deiàan. Koska raitiovaunulinjan päätepysäkki sijaitsee Puerto de Sollerissa, matka jatkui taksilla.

 Tramuntanan vuoriston suojissa sijaitsee Deiàn viehättävä pikkukylä, joka levittäytyy  vain 15 neliökilometrin alueelle. Asukkaita on alle 700, joista moni on ammatiltaan taiteilija tai käsityöläinen.

Boheemi kylä on suosittu maailmanluokan tähtien keskuudessa, täällä pitää majaa muun muassa Hollywood-tähti Michael Douglas! Ei törmäilty tällä kertaa.


Hiljainen on kylätie. Lomakuukausina vilkkaampi.

Deiàlaiset tuskin kärsivät C-vitamiinin puutostiloista, appelsiineja on runsaasti tarjolla.

Deià on ihanteellinen lomanviettopaikka sesongin ulkopuolella, jos haluaa nauttia rauhallisesta espanjalaiskylän tunnelmasta luonnon helmassa.
 
 Pientä iltapalaa, tiikerirapuja ja perunoita.

Koko päivän retkeiltyämme uupumus otti vallan ja päätimme ottaa taksin alle bussin sijaan palatessamme Palmaan. Matkasimme pirssillä ylhäällä vuoristotiellä tietämättä että päivän kohokohta oli vielä edessä: Aurinko alkoi laskeutua ja tarjosi meille mitä kauneimman luonnon taideteoksen ihailtavaksi. Taivas oli kuin vaaleansinisillä ja persikansävyisillä vesiväreillä laveerattu, kaiken keskellä appelsiinin näköinen ja värinen aurinko loi hopeisena kimaltavaa siltaa merelle. Käsittämättömän kaunista. Huokailimme ihastuksesta nenät kiinni taksin ikkunoissa.
Kuvamateriaalia ei ole, koska joskus pitää nauttia hetken kauneudesta ja ottaa siitä kaikki irti ilman kameraa. Kuva on taltioitunut muistikortin sijasta mieleeni ja pysyy siellä, toivottavasti, pitkään.

MATKAVEKKA

 

Kommentit

 1. Kiva matkajuttu ja kuvat.Me tulimme tänne Miamiin,josta matka jatkuu Orlandoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa kivalta! Orlandossa on tullut joskus käytyä Disney Worldissa, sisäinen lapseni haluaa sinne uudestaan :)

   Poista
 2. Ah, ratikka! Olen suuri raitiovaunufani ja toiveeni olisi päästä joskus San Franciscoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Haluaisin nähdä Golden Gaten livenä ja käydä Alcatrazin saarella!

   Poista
 3. Upeita matkakuvia :) Tuolla minäkin voisin haluta käydä :) Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti