Tuktuk-opastukset ovat saapuneet kaupunkiin!

Opastetun kierroksen tarjosi

Jos haluat tehdä jotain spesiaalia joutilaana kesäpäivänä Helsingissä, 
niin suosittelen ajelua tuktukilla varteenotettavana vaihtoehtona!

Vinha vimpain tuo sähköllä kulkeva kolmipyöräinen! 

Tuktukiin mahtuu neljä matkustajaa kuljettajan lisäksi, joten seurakseni lähtivät Pia, Mila ja Emma. Toki yksin, kaksin tai kolmisinkin voi hauskan  ajoneuvon kyydissä kierrellä kaupungilla.

Oppaamme Juho.

Jo pelkästään ajelu tuktukilla on hauska elämys, mutta isona pisteenä iin päällä on kaupunkiopastus! Tuktuk-kuljettajat ovat paitsi taksikortin omaavia,  myös auktorisoituja kaupunkioppaita eli  kulku on vakaata ja tarinaa tulee kuulokejärjestelmän kautta tuutin täydeltä sitä mukaa  kun edetään kaupungin vilinässä.

Itse olen suuri opastusten ystävä niin museoissa kuin kaupunkikierroksillakin. Opastetuilla retkillä oppii aina jotain uutta ja  Juhon tarinat soljuivat sujuvasti matkan taittuessa. 

Oppaan tuottamaa puhetta lukuunottamatta tuktukista ei muuta ääntä lähdekään, sillä sähköllä kulkeva laite on hyvin hiljainen. Kiesi ladataan tuulienergialla tuotetulla sähköllä, joten tuktuk-ajelu on täydellinen tapa tukea kestävää kehitystä.

Etukäteen pohdin, että mahtaako meikäläistä pelottaa liikenteen seassa kurvailu pikkuisella menopelillä, mutta huoli osoittautui turhaksi. Kyyti tuntui kaikkien osallistujien mielestä oikein turvalliselta ja istuinvyö jämäkältä.

Kierroksiin kuuluvat tietyt reitit, mutta asiakkaat saavat myös esittää haluamiansa käyntikohteita. Me poikkesimme Sibelius-monumentilla ja Katajanokan vankilahotellissa.


Eila Hiltusen taiteilema Sibelius-monumentti sai aluksi nuivan vastaanoton, tätä nykyä se on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä.


Hotel Katajanokka entisissä Helsingin lääninvankilan tiloissa on kokemisen arvoinen paikka.
Korkeatasoisessa lifestyle-hotellissa on säilytetty muistot rosoisesta menneisyydestä.

Tuktuk herätti positiivista huomiota kadunmiehissä, saimme monta leveää hymyä ja iloista vilkutusta osaksemme ja omakin fiilis oli mitä mukavin. Eihän tuollaisessa biilissä voisi myrtyneenä matkustaakaan!

Aurinkoinen sää helli meitä, mutta jos sade tai vilu koettelee, niin huovat ja sateenvarjot kuuluvat tuktukin varustukseen.

Kierroksen voi varata Helsinki Tuktoursin nettisivulta.Kommentit

Lähetä kommentti