Söisinkö hotellin ravintolassa?

 Eikö ole totta, että melko usein matkoilla oman majoituspaikan ravintola tulee skipattua ja askeleet vievät suoraan ulos ulko-ovesta ruokailemaan lähtiessä? Hotellissa syöminen saattaa tuntua vähän tylsältä, koska matkoilla kuuluu tutustua ympäristöön ja erilaisiin ravitsemuspaikkoihin eikä tönöttää neljän seinän sisällä. Hotelleissa on usein kuitenkin tarjolla einettä muinakin aikoina kuin aamulla seitsemän ja yhdentoista välillä ja vaatimatonkin maja saattaa pitää sisällään sykähdyttäviä herkkuja tehtailevan keittiön. Ei voi tietää, ellei kokeile!

Omakohtaisia kokemuksia, jotka ovat menneillä matkoilla johtaneet hotellin ravintolan valitsemiseen:

-Hyvät arvostelut, kuulemani kehut ja suositukset.

- Väsymys! Koko päivä oli tullut kierreltyä ympäri kaupunkia. Kellahdin hotellihuoneen sängylle. Uni yritti ottaa vallan väsyneestä kehosta, patja ja tyyny tuntuivat pehmoisilta pumpulipilviltä. Nukkuminen yön yli houkutteli miljoona kertaa enemmän kuin kaupungille syömään lähteminen. Hillitön nälkä kurni kuitenkin vatsassa, joten dinner alakerran ravintolassa tuntui järkevältä vaihtoehdolta. Sinne siis!

- Satoi kaatamalla, uudet mokkakengät muuttuivat hetkessä kierrätykseen kelpaamattomiksi tallukoiksi, sukat olivat litimärät ja olo lievästi sanottuna epämukava. Hotellin ravintola pelasti alakuloon vaipuneen matkailijan energian tarpeen.   Toisella kerralla taivaasta ryöpsähtelevät vesipisarat olivat muuttuneet miniatyyrikokoisiksi tikareiksi pakastuvassa säässä pistellen kipeästi poskilla ja tunkeutuen silmiin. Tuntui taivaalliselta siirtyä saman rakennuksen sisällä tunnelmalliseen, lämpimään ravintolaan ja katsella ikkunasta lumipyryn valkoista tuiverrusta.

-Lapsenkin kanssa on tullut matkailtua. Väsyneen ihmistaimen kanssa ei tarvinnut lähteä tarpomaan kaupungille. Istahdimme alakerran pöytään iltasella, nautimme ateriat ja heräsimme seuraavana päivänä Puuha-Peten tarmokkuudella uuteen päivään.

-Työmatkoilla työn raskaan raataja ei aina jaksanut pohtia ravintolavaihtoehtoja vaan iloitsi hotellin tarjoamasta ruokahuollosta.

- Hotellissa oli vaan kertakaikkisen hyvä fiilis, mitäpä sitä muualle siirtymään. Ravintola näytti kivalta ja kutsuvalta, menu houkutteli ja henkilökunta oli mukavaa.

Koska ruoho on useimmiten vihreämpää aidan toisella puolella, on tullut syötyä monesti myös naapurihotellien ravintoloissa ja sekin on aivan sallittua!    Hotelli Centennialin taiteelliset annokset ja ravintolasali.

  Meriton Spa-hotellin keitto- jasalaattilounas on tullut tutuksi.

    Tschaikovsky ja lautasliinajoutsenet.


Hotelli Centennial, Tallinna

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Hotelli Telegraaf, Tallinna

Kommentit